ÇANTAMDA NE VAR? #2


Yılın son günlerinden herkese yeniden merhaba!

Bugünkü yazım 'çantamda ne var?' yazı serimin ikinci yazısı olacak.


Aslına bakarsanız çantamın kendisi dışında içindekiler neredeyse aynı. Pek bi değişim yok yani. 

Bu arada, eğer beni snapchatten takip ediyorsanız çantamı aldıktan hemen sonra paylaşıp sizlere ufak bir hikaye anlatmıştım. 

Anlattığım hikayem geçen yıl hüsranla sonuçlanan mosmoda.com alışverişimle ilgiliydi. Konusu açılmışken kısaca özet geçmek istedim; geçen yıl Beymen'de arayıp tarayıp Mansur Gavriel'in içi kırmızı dışı siyah bucket çantasını bulamamıştım. Aslında istediğim model Beymen'e geliyordu gelmesine ama geldiği anda anında bitiyordu, bir tane bile kalmıyordu :( Bende bunun üzerine  mosmoda.com'un stoklarında istediğim rengini, boyunu ve modelini görünce hemen satın alıp siparişimi vermiştim.

Ürünüm ben satın aldıktan tam iki ay sonra elime ulaştı ve 60-62 günlük o süre zarfı boyunca ürünüm hakkında doğru düzgün bir bilgi alamadım, hatta her hafta merak edip bilgi almak için ben aradım ve bana her aradığımda gümrükle ilgili bir problemlerinin olduğunu, kısa zamanda çözüleceğini ve çantamın 1-2 gün içinde kesinlikle elimde olacağını söylediler.. 

İki ay sonunda çantam elime ulaştığında, kuruma güvenimi sarsan bir başka olayla karşılaştım. 

Çantamın ne toz torbası, ne sertifikası, ne de sağ iç kısmında 'made in Italy' yazan minik beyaz etiketi yerindeydi. Dolayısıyla nem kapıp şüpheye düştüm ve hemen mosmoda'yı aradım. Çantamın orjinalliğiyle ilgili şüphelerim olduğundan söz ettim. Ancak tatmin edici bir cevap alamadım.. Bana çantamla ilgili yetkilinin orada olmadığını, gün içerisinde kesinlikle aranacağımı, toz torbasını göndermeyi unuttuklarını vs. söylediler. Tabii açıklamaları kafamdaki soru işaretlerine cevap olabilecek gibi değildi. Bende daha fazla uzatmadan çantamın iadesini istediğimi söyledim ve hemen iade ettim. 

Mosmoda konusunda yaşadığım olay benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bir daha internetten alışveriş yaparken çok çok dikkatli olmam gerektiğini fark ettim. Tabii bu mini olayı bilhassa sizde dikkatli olun diye paylaşmak istedim.

Ürünümün para iadesini aldıktan hemen sonra onun yerine Beymen'den başka bir çanta satın aldım.

Ama yine de Mansur Gavriel'in bucket modelini aklımın bir köşesine kazıdığımdan, farklı markalardaki benzer modellerini incelemeyi ihmal etmedim. 

En sonunda da Melisa Beleli'nin Youtube kanalında gezinirken son yaptığı alışveriş videosunda gözüm fotoğraftaki Zara marka çantaya takıldı. Ve hemen gidip mağazasında görmek istedim. Çünkü bildiğiniz gibi videolar bazen yanıltıcı olabiliyor..

Ertesi gün Zara'ya gittiğimde çantanın metal detayları hariç Mansur Gavriel'le neredeyse aynı ama bir o kadar da uygun fiyatlı bir versiyonu olduğunu fark ettim! Tabii böyle bir durumla karşılaşınca gözlerimden koca koca kalpler çıktı.. Hemen hasarsız olan  bir tanesini kapıp kasaya yöneldim ve büyük bir sevinçle satın aldım! 

Eve geldiğim anda anında çanta değişikliği yapıp yeni çantama geçmiş oldum. 

Konuyu daha fazla uzatmayarak, (çünkü bıraksanız üç gün aralıksız yazamaya devam edeblirim..) yazımın bu kısmından sıkılmadığınızı umut ederek hemen çantamın içindekilere geçiyorum:



Okumaya başlayalı henüz dört gün olan ama elimden düşüremediğim kitabım :)


cüzdanlarım


güneş gözlüğüm


mini boy şemsiyem


son olarakta; el kremim, parfüm atomizerim, Benefit'in bene balmı ve Essence'in xxxl nude serisinden 'taste the sweets' isimli dudak parlatıcısı.

Benim çantamın içindekiler böyleydi :)

Umarım yazımı beğenmişsinizdir.

Beni aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz:

Instagram: snowhitelikesapples
Twitter: swlikesapples
Snapchat: swlikesapples

Hepinize mutlu haftalar!

F

2 yorum:

  1. Gizem Taylan9 Ocak 2016 15:20

    Başınıza gelen olay çok üzücü insanı online alışverişten soğutuyorlar bu şekilde. Zara indiriminde hep en ezilmişleri bıraktıkları için alamadım :( Umarım bir sonraki indirimde yakalarım. Çok tatlısınız yazınızı çok bilgilendirici buldum. Lütfen bu yazı serisini devam ettirin! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, aynen öyle insanın online alışveriş yapası gelmiyor böyle olaylarla karşı karşıya kalınca :) Umarım bulablirsiniz. Sevgiler!

      Sil